Pinksterkamp Vlammende Vonk

Het Paaskamp Pi-Pa-Kai van patrouille X
Op de foto Paul Blom, Ger en Ed Moen
Foto toegevoegd op 03 February 2012 at 14:58
Deze foto zit in de volgende groepen
Vlammende Vonk (1945)
Commentaren:
De foto is gemaakt tijdens de paasdagen 1957 in de Engelse Tuin waar wij als de Rode Patrouille (een speciaal gevormde kaderpatrouille) kampeerden. Hopman Emck (redacteur van “De Verkenner”) bezocht ons en schreef een fictief verhaal in de rubriek X-Patrouille over onze belevenissen en de lezers werden uitgedaagd puzzels op te lossen om achter de gegevens van de patrouille te komen. In “De Verkenner” no. 7/8 van 1957 stond de uitslag van onze X-Patrouille. Daarin werden de namen en leeftijden van de leden Frans den Dekker (17), Paul Blom (15), Fried Logemann (14), Mans Alink (14), Roy van der Lely (13), Jan Santing (15), Gillis de Langen (13), Frans Vos (15) en Gerry Santing (12) vermeld.
Op de foto die kennelijk door Frans den Dekker is gemaakt (zie “scoutingeindhoven.com/picture/number520.asp”) is de eerste van links duidelijk Paul Blom. De verkenner met hoed en bijl lijkt Ed Moen en ik sta in het midden op de achtergrond (kan mij het fotomoment niet meer herinneren maar wel de kippen). De namen van de twee voorover gebogen verkenners zijn onzeker: Jan Santing noemt zijn eigen naam, Ad van Best noemt Gerry Santing. Welke naam hoort bij wie en wie is de verkenner helemaal rechts?
Toegevoegd door Gillis de Langen on 14 June 2018
volgens mij is de verkenner helemaal recht Ed Moen.
Toegevoegd door Fried Logemann on 30 October 2019
Het is Gerry Santing
Toegevoegd door Frans den Dekker on 04 March 2021
Het is Gerry Santing
Het geheel was in de toenmalige "Engelse Tuin",
gelegen tussen Eindhoven (Stratum) en Aalst.
Toegevoegd door Frans den Dekker on 04 March 2021
ik weet zeker dat de verkenner helemaal rechts Ed Moen is, daarvoor heb ik lang genoeg met hem opgetrokken. het zou mij niet verbazen als de ik zelf de verkenner ben die rechts van Paul rechtop sta.
Tenslotte is mijn achternaam Logemann, zonder 3e n.
Toegevoegd door Fried Logemann on 16 May 2021
Gebruik voor het toevoegen van uw commentaar het formulier hier onder.

Commentaren

Uw naam

Uw emailadres, dit wordt getoond op de fotopagina en staat het systeem toe u te informeren als er aan deze foto commentaren worden toegevoegd.

Vlammende Vonk (1945)

Raad van ElfWatergevechtKerstvieringCarnavalJamboree 1957 Pinkster Pasen KampKabelbaanVeerpontGroepsfoto BergeykWelpenkamp Bergeyk